Årsmöte och föredrag torsdagen den 27 mars

Årsmötesförhandlingarna påbörjas kl. 19.00 och beräknas ta ca 30 minuter. För de som enbart vill ta del av föredraget går det bra att ansluta kl. 19.30. Sven Persson, kommer att prata och visa bilder från den nyutkomna boken ”Skånes landskap i förändring”. Även icke medlemmar är välkomna.

Följande är kopierat från hemsidan http://www.swelo.se/ där ni också har möjlighet att bläddra i boken.

”Allt började i Skåne omkring år 1950. Sverige hade klarat sig relativt helskinnat från andra världskriget som förött stora delar av övriga Europa. Den tekniska och ekonomiska utvecklingen hade ännu inte riktigt tagit fart, men flera ansenliga förändringar i landskapet började synas, vilket oroade den tidens natur- och landskapsvårdare. En av de mer hängivna vid denna tid, var professorn i botanik vid Lunds universitet, Henning Weimarck. Tillsammans med sin son Gunnar, som då var 15 år, reste han under flera år runt i Skåne för att med kameran skapa ett tidsdokument över det skånska landskapet.

Sextio år senare har Sven Persson och Per Blomberg följt i deras fotspår och rest runt för att fotografera om ett urval av dessa platser. Tack vare dessa bilder kan vi nu följa hur dramatiskt det skånska landskapet har förändrats under 60 år. En förändring som fortgår och där det är viktigt att minnas vad som skett för att kunna påverka vad som kommer att ske. Ett fantastiskt tidsdokument om det skånska landskapet i förändring.”

 

Färs och Frosta Sparbank, Hörby, ingång Torggatan

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.