GRODKVÄLL

Tisdag 17 april. 19.30 GRODKVÄLL med Per Nyström

På våren leker grodorna I Prästaparken och lägger sedan sin rom som blir yngel. Kanske upptäcker vi salamandrar som bör trivas i miljön. Bäst syns livet i dammarna på kvällen, efter solens nedgång. Vi går runt vattnet, lyser med en lampa och lyssnar. En massa andra småkryp myllrar fram, som dykarbaggar och liknande. Limnolog Per Nyström introducerar ämnet innan exkursionen. Han berättar om groddjur, deras biologi och olika livsmiljöer. Egen ficklampa är bra att ha med och stövlar på.
Kontaktperson Kajsa Åbjörnsson tel. 0707-305089.

Samling Östra Sallerup Kulturhuset

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.